Praktische informatie

Communicatie

Ik werk met volwassenen, individuen en stellen. Ik spreek vloeiend Engels en Nederlands en redelijk Frans. Mijn cliënten zijn vaak, maar niet altijd, ­afkomstig uit de expat-gemeenschap.


Hoe werkt het?

De eerste counseling sessie of het intakegesprek is bedoeld om uw hulpvraag, uw doelen en verwachtingen helder te krijgen. Aan het eind van de eerste sessie wordt afgesproken hoeveel sessies u nodig heeft. Per cliënt wordt bekeken hoeveel sessies nodig zijn. Samen met de gesprekstherapeut bepaalt de cliënt het verloop van het therapeutisch proces.

Voor de meesten van ons heeft verandering tijd nodig. De lengte van de behandeling is afhankelijk van verschillende factoren: de ernst van het probleem, de motivatie van de cliënt, het soort probleem en de leeftijd van de cliënt. Hoe overzichtelijker het probleem, des te korter de behandeling kan zijn. Hoe meer de behandeling raakt aan emotionele problemen, des te langer de behandeling kan duren.

 

Vertrouwelijkheid

 

Counseling is strikt vertrouwelijk en valt onder het beroepsgeheim. Ook wanneer het counselingtraject vergoed wordt door een derde partij, zoals een werkgever, wordt niets uit de gesprekken besproken met deze partij zonder uw uitdrukkelijke toestemming.

 

Wat kost het?

 

Onder normale omstandigheden kost een counselingsessie van één uur €110, een sessie van anderhalf uur €165.

Een afspraak moet minstens 24 uur van tevoren afgezegd worden. Is dit niet het geval, dan wordt de afspraak bij de cliënt in rekening worden gebracht.

Veel zorgverzekeringen vergoeden de kosten voor counseling; raadpleeg daarvoor uw eigen polis. In sommige gevallen kunnen individuele reïntegratie overeenkomsten, persoonsgebonden budgetten of bijzondere bijstand bijdragen in de kosten.

De meeste verzekeringsmaatschappijen eisen een registratie bij Vektis.

De Vektis ‘Praktijk AGB-code’ voor deze praktijk is 90-54266.
De Vektis ‘Zorgverlener AGB-code’ is 90-045625.
De KvK-nummer is 53403290.

 

Behandellocatie 

 

Archipel Centre
Nassauplein 20, 2585 EC  Den Haag

Google maps: Nassauplein 20

It's not what we don't know
that hurts us, people say.
It's what we believe is true
that isn't, that does the damage.

— Melody Beattie

Website design: Zeevonk grafisch ontwerp
Realisatie: AlexxDesign