Hoe werkt counseling?

Hoe werkt counseling?

Ik geniet van de samenwerking in het therapeutisch proces, en zie therapie als een ervaring waarmee je zowel je bestaande krachten versterkt, als nieuwe gereedschappen ontwikkelt om ouder problemen aan te pakken.


Drie succesvolle counselingmethoden

Ik combineer drie succesvolle counseling-modellen: cognitieve gedragstherapie (CGT), psychodynamische therapie en humanistische therapie. Met een integrale aanpak kan ik de counseling-sessie volledig aanpassen aan uw behoeften.

Cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie (CGT) heeft als uitgangspunt dat onze gedachten over een situatie van invloed zijn op ons gedrag en ons gedrag van invloed is op onze gedachten en gevoelens. Deze vorm van therapie is effectief omdat het tegelijkertijd zowel onze gedachten (cognities) als ons gedrag verandert.

Humanistische therapie

In de humanistische benadering is het gebruik maken van iemands zelfbeeld het belangrijkste doel. Op die manier wordt groei, zelfsturing en verantwoordelijkheidsgevoel bereikt. Humanistische therapie benadrukt de onafhankelijke waardigheid en waarde van mensen en hun bewuste vermogen om hun eigen krachten te herkennen.

Psychodynamische therapie

Psychodynamische therapie onderzoekt de rol van het onderbewuste en gaat uit van de gedachte dat onderliggende conflicten in het onderbewuste psychologische stress kunnen veroorzaken. Deze therapie onderzoekt het verband tussen hechting in de jeugd en patronen in huidige relaties, om hun invloed op ons gedrag in te zien en te begrijpen.

I can feel guilty about the past, apprehensive about the future, but only in the present can I act. The ability to be in the present moment is a major component of mental wellness.

— Abraham Maslow

Website design: Zeevonk grafisch ontwerp
Realisatie: AlexxDesign