Wat is counseling?

Wat is counseling?

Counseling is een vorm van individuele psychosociale steun. De counselor steunt en begeleidt u tijdens pijnlijke en moeilijke situaties in uw leven, situaties die kunnen leiden tot verschijnselen van vermoeidheid, apathie, hoofdpijn, angsten, depressie en stress.

Algemene Beroepsvereniging van Counseling (ABvC)


Heeft u moeite met het leven?

Counseling is een proces dat focust op het verrijken van het psychologisch welzijn van een cliënt. Een counselor vergemakkelijkt uw persoonlijke groei, ontwikkeling en zelfkennis, en helpt u constructieve levensgewoonten aan te leren.
Een counselor biedt u een ander perspectief op uw problemen. Het kan erg nuttig zijn om uw gedachten en gevoelens te delen met iemand die geen persoonlijke band met u heeft.


Mythes over counseling

“Naar een counselor gaan is een teken van zwakte
Er is veel moed nodig om over persoonlijke problemen te praten en pijnlijke gevoelens te onderzoeken. Counseling is de eerste stap naar een oplossing van uw problemen.

“Counseling is voor gekken
Counseling is bedoeld voor mensen die voldoende zelfbewustzijn bezitten om zich te realiseren dat ze hulp nodig hebben om emotioneel in balans te kunnen komen.

“Counseling is genotzuchtig
Counseling ondergaan is hard werken. Vooruitgang ontstaat alleen door heel goed naar u zelf te kijken. De counselor helpt u daarbij, maar al het moeilijke emotionele werk moet u zelf doen.

Real life romance is fueled by a far more humdrum approach to staying connected. It is kept alive each time you let your spouse know he or she is valued during the grind of everyday life.

— John Gottman

Website design: Zeevonk grafisch ontwerp
Realisatie: AlexxDesign